Başarının yolu denemekten geçer

img

Başarının yolu denemekten geçer

Evet, başarmak için önce denemek lazım, ilk denemede de başarılı olmanın zorluğu aşikar. Başarı için kendimce en önemli 5 konuyu kısaca özetlemeye çalıştım.

* Kendinize inanın 

Size inanmayan insanları önemsemeyin. Başarılı insanları diğerlerinden ayıran en önemli özellik, hiç kimse onlara inanmadıklarında , kendilerine inanmalarıdır.

Mental özgürlüğünüze ve hayallerinizi gerçekleştirmeye en yaklaştığınız zaman, başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüğünü gerçekten hiç önemsemediğiniz andır. Başarılı insanlar içinde bulunduğu şartları iyi analiz eder ve toplum yargılarından çok kendi güçlü yanlarını ön plana çıkaracak şekilde hareket ederler. Başkalarına kendilerini kanıtlamak ve başkalarının onlara empoze ettiği düşüncülere uyum sağlamak yerine, kendi arzularını, stratejilerini ve çözümlerini kendileri belirlerler. 

* Pozitif ve kendisiyle barışık insanlarla birlikte olun 

Gerçekten iyi olmanızı , başarı elde etmenizi isteyen insan sayısı çok azdır. Bu insanların hakkınızda olan kısıtlayıcı ve sizi belli kalıplara sokmaya çalışan düşünceleri ve davranışları başarınızın önünde önemli bir engeldir. Bunları önemsememeyi ve bu tür insanlarla ilişkinizi kesmeyi bilmelisiniz. Neyi başarabileceğinizi size söyleyecek en güvenilir yer, sizin iç sesinizdir.

”Negatif insanlarla aynı çalışma ortamında bulunmak, radyasyona maruz kalmak gibidir. Kısa süreli düşük dozlara dayanabilirsiniz. Ancak sürekli maruz kalmak sizi öldürür” Pozitif enerjili, değişime açık ve kibirli olmayan insanlarla birlikte yürümekten vazgeçmeyin. Şuna emin olun çevreniz, sizin hayal edemeyeceğiniz kadar başarısız olmanıza da neden olabilir, başarınıza katkıda da bulunabilir. Hiçbir hedefe tek başınıza ulaşamazsınız. Bu yüzden çevrenizi size destek olacak, vizyon sahibi kişilerle donatmanız önemlidir. Eğer çevrenizde sizi duymaya hazır olan birileri yoksa kimseye bir şey anlatamazsınız.   

* Vazgeçmeyin 

Önemli bir engel de başarısızlık sonrası yeniden motive olmakta zorluktur. Her başarılı insanın o başarıdan önce mutlaka birçok defa başarısızlığa uğradığı anlar olmuştur ama vazgeçmemişlerdir. Hepimizin çok iyi bildiği sözü tekrar edecek olursam; başarıya en yakın olduğunuz an , bırakmayı düşündüğünüz andır.  

* Takipçi değil belirleyici olun 

Lider ruhlu ve başarılı insanların bir diğer özelliği de, kendilerine sunulan gündemleri takip ederek gerçek bir kazanım elde edemeyecekleri hedefler doğrultusunda enerjilerini tüketmektense, enerjilerini kendi planladıkları gündemleri gerçekleştirmek için kullanmalarıdır.  

* Konfor alanınızdan çıkın  

Yeniliklere açık olun. Konfor alanı kişilerin ilerlemesinin ve kendini geliştirmesinin önünde en büyük engeldir. İçerisinde bulunduğunuz ortama , şartlara bir de dışarıdan bakıp değerlendirmek zorundasınız. Ancak o zaman göremediğinizi görebilir, günlük rutin içerisinde enerjinizi sömüren anlamsız mücadelelerin farkına varabilirsiniz. İlerleme konfor alanınızın dışındadır. Bütün mesele de bunu yapmaya cesaret edebilmektir. Umarım hayatımızın sonuna geldiğimizde yapmadıklarımız için pişman olmayız.